Bloggerin mallin suunnittelutyökalu on aika kätevä ja aika monipuolinen väline blogin ulkoasumuokkauksiin. Mutta, yllätys, se ei ole täydellinen. Itseäni häiritsee blogin taustakuvien asettuminen paikalleen. Ne eivät vaan sovi. Blogger on varmaan ihan syytön esteettistä silmääni häiritsevään ongelmaan. Jospa sille ei mahda mitään? Olisihan se ihanteellista jos taustakuva mukautuisi parhaalla mahdollisella tavalla erikokoisiin näyttöihin.
Testituloksia seuraavasti:
1) Taustakuvan pitää olla mitoiltaan vähintään 1800x1600 px:
2) Tässäpä sopivasti juuri sen senkokoinen testipohja. Katkoviivat auttavat hahmottamaan kuvan sijoittumista käytännössä.
3) Latauksen jälkeen ei valita vieritystä sivun mukana:
4) Seuraavasta kuvasta näkee minkä verran koko taustakuvasta pääsee näkyviin omalla koneellani. Eli aika vähän, kun vertaa alkuperäiseen vähimmäiskokoon. Edes puolivälikorkeuden merkkiviiva ei näy. Isommilla vehkeillä pohjatkin näyttäisivät komeammilta?
8) Entäs sitten ne vanhat tavat?
9) Ensiksi suosituskokoisen taustakuvan koodin lisääminen gadgetiin.. Jos haluaa taustakuvan korkeuden keskikohdan näkyvän käytännössäkin puolessa välissä, eikä alareunassa tai näkymättömissä alareunan alla tämänkin kokoisilla näytöillä, kannattaa valita tämä tapa.
11) Mitä tästä oppi? Ainakin sen, että kahdessa viimeisessä vaihtoehdossa auttoi asiaa sanayhdistelmä:
background-position: center;
(mikä ei toiminut yhdistelmässä suunnittelutyökalu + html)
Edit.
Tällainen keskelle näyttöä osuminen onnistui esikatselutilassa CSS:n avulla..
..mutta käytännössä se ei sitten toiminut jostain syystä, vaikka kaikki valitut asetukset tallensikin. Mutta mitä väliä sillä loppujen lopuksi on, näkyykö blogin pohjasta vähän vai paljon ja mistä kohtaa. Vai näkyykö ollenkaan. Varsinkin, jos sattuu seurailemaan google reader -tyyppisen laitoksen kautta, missä kaikki näyttävät autuaan samankaltaisilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tack! Thanks! Kiitos!