-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tiistai 1. toukokuuta 2012

Kevät ~ Spring


Keväässä on hauskinta havainnot. Olen kerännyt niitä kevään edetessä blogin sivupalkkiin siinä järjestyksessä kuin olen ne sattunut näkemään (luonnollisesti!). Sisällä istuen ei monia havaintoja pääse tekemään, eikä autonikkunasta ohinähtynä kuvaamaan. Näitä ei siis ole etsitty, vaan ne ovat suurinpiirtein vastaan kävelleet. Paitsi kangasvuokon nupputilanteen kävin vartavasten tarkistamassa, kun lähistöllä olin.

Keväthavainnot 2012

21.3. Kaksi kalalokkia
17.4. Titityy-laulua
19.4. Leskenlehtiä
19.4. Töyhtöhyyppiä
22.4. Sitruunaperhosia
24.4. Sinivuokkoja
24.4. Kangasvuokonnuppu
25.4. Pörriäinen
25.4. Leppäkerttu
28.4. Västäräkki

Edit. 

6.5. Voikukka
8.5. Käki kukkui
14.5. Rentukoita
25.5. Pääskysiä 

Kevään monet kasvot Suomessa.


Saimaan jääpeite ei vielä ole poistunut paikaltaan. Kuva otettu huhtikuun 24. päivänä usvaisuuden hiipiessä pitkin pehmeän jään pintaa.


Muutama päivä myöhemmin krookusvalkoisuuden peittäessä maanpintaa alkaa olemaan aika varma kevään todellisuudesta.

PS. Näin ihan äsken meidän kylän oravan pitkästä aikaa, kun tässä koneella istuessani vilkaisin ikkunasta ulos. Ikävä kyllä kadotin hänet näkökentästäni alettuani hosumaan kameran putken vaihdosta pidempään, jotta saisin orava-kuvia. Nyt sitten odottelen, jospa tuo suloinen olento kiipeäisi läheistä puuta pitkin tänne ikkunan korkeuksiin vaikka...


Keväisin terveisin,

2 kommenttia:

  1. Jep, tuo kameran etsimestä kadotettu orava kertoo paljon, aina pitäisi olla kamera esillä, mutta kun se/ne pentele/penteleet on/ovat välillä niin pahuksen tiellä. Elämässä kun nyt on muutakin tehtävää kuin kanniskella kameroita mukana ja kytätä kevä'tsekaisia eläimiä. Toinen vaihtoehto ovat tietysti kevätsekaiset ihmiset, joita niitäkin löytyy kiitettävästi, tosin en kyllä lähtisi aivan kuvaamiseen asti. Oravat eivät nosta juttuva kuvauksista, ihmiset sen saattavat tehdä. Ja totta kirjoitit, mitään ei näe jos levittää pyrstöään sisällä. Todella mainio tuo vanha valokuva ja se, mitä olet sille tehnyt...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mie en kuvaa ihmisiä ollenkaan, siis tuntemattomia, lukuunottamatta omaa sukua tai jotain esiintyvää esiintyjää saatan kuvata. Mut en katukuvasta tai muualta kuvaa ketään. Yksi syy on se, etten haluaisi kenenkään kuvaavan minua. Ja toinen syy on se, että olen joskus kohdannut kuvaamisesta suivaantuneita tapauksia..

      Poista

Tack! Thanks! Kiitos!